Traveller

Traveller

Hogyan Tinderezzünk okosan?

2018. február 24. - Dietfancy

Lehet ésszel Tinderezni, és nem csak egyéjszakás kalandokba futni. Tippek, ötletek bő egy év tapasztalatai alapján.

Tinder sem különbözik alapvetően egyetlen más online társkereső célkitűzésétől: partnert találni magunknak. Amiben radikálisan más az a szédítő sebessége. A száguldás nagy adrenalinnal jár, és a Tinderre regisztrálni olyan változás mintha egy egyhatos Opel Astrából egy hatszáz lóerős Ferrariba ülnénk át. Sok hajmeresztő dolgot is hozhat, ezért nem árt óvatosan bánni a gázpedállal.  Számos írás született már a témában, hogy mennyire szex orientált az oldal, vagy milyen silány a felhozatala. Ezt a képet szeretném kicsit árnyalni. Lehet a Tinderen normális kapcsolatokra is lelni, de ehhez érdemes pár tanácsot megfogadni:

1. Jó saját profilképek kiválasztása. Triviálisnak hangzik, de ezen nagyon sok múlik milyen minőségű match-eink lesznek. A jó profilkép önazonos. Érdemes spontán készült képet választani főleg, amelyen természetesen viselkedünk. Lehet, hogy életünk egyik fénypontját jelentette a barcelonai Sagra Da Familia vagy a thaiföldi James Bond Beach fehérhomokos partjának felkeresése. De ikonikus turista látványosságok előtti pózolás nagyon sablonos dolog. Próbáljunk valamilyen eredeti képet keresni, ahol az adott szituációban az érzelmeink tükröződnek arckifejezésünkön. Jó választás kedvenc elfoglaltságunk, hobbink közben készült fotót is feltölteni. Ha gyermekkel is rendelkezünk (nem kevesen!), inkább a bemutatkozó leírásban utaljunk erre, ne a skacokkal pózoljunk. Azt sugallhatja, hogy egyéniségünk összeolvadt a gyerekkel. Fürdőruhás vagy sokat sejtető fényképek rendkívül sok "félreértést" eredményezhetnek. Hacsak nem az a célunk, hogy picit provokáljuk a másik nemet, célszerű ezeket kerülni.

match.JPG

Filterek, smile-ik, jópofa nyuszifülek a profilképünkön, vicces képek. Ha lélekben húszévesnek érezzük magunkat, de biológiai korunk a negyvenhez közelít, ezzel nincs önmagában gond. Csak ne panaszkodjunk, hogy néhány randi után rájövünk, a jófejnek gondolt partnerünk viselkedése gyerekes, netán még az is kiderül az anyjával lakik. Érdemes észben tartani Csernus doki mondását: "Kislányok kisfiúkat találnak maguk mellé, Nők pedig Férfiakat". És fodítva ugyanígy természetesen.

2. Bemutatkozó leírás. Röviden, lényegre törően írjunk magunkról pár gondolatot, de azt feltétlenül. Bemutatkozó gondolatok hiánya nemcsak zárkózottságra utalhat, azt is sugallhatja úgy állunk hozzá, hogy majd a partner teperjen kicsit, érdeklődjön irántunk. Ha gondolkodásunk tradícionális, hagyományokat tisztelő, az fontos érték. De nem biztos, hogy jó helyen járunk a Tinderen amire a nyitottság és a progresszivitás a jellemzőbb. A számunkra feltétlenül fontos vagy épp kizáró dolgokat fontos előre közölni, de nem szerencsés túl sok ezekből. (Hacsak fel nem vállaljuk, hogy válogatósak vagyunk.) Érdemes akár csak címszavakban írni pár dolgot magunkról, ami a későbbi beszélgetés megkezdését is megkönnyíti. Magasság és súly adataink ha nem derülnek ki a képeink alapján, elsődlegesen szokták érdekelni a partnert, ezeket jó feltüntetni. 

A jó profilképek és bemutatkozó leírás alapjai annak, hogy kialakulhasson önmagunkról egy kép a másik félben. Ezzel elejét vehetjük annak,  hogy a másik a saját vágyait, elképzeléseit, illúzióit vetítse ki ránk, ami számos félreértés és csalódás forrása lehet.

rabbit-projection-300x200.jpg

3. Megfelelő életkor szűrési tartomány beállítása. Ez tipikusan az téma ami Városligeti műjégpályánál is sikosabb lehet: vágyaink találkozása a realitással. Számos kezdő tinderező kedvét szegi amikor azt tapasztalja, a kiszemelt - általában fiatalabb - korosztályból kevés Match jön össze. Szerencsés esetben ez a visszajelzés egy hosszabb önismereti munka fontos kezdő állomása, és nem az oldal silány felhozatalának hibáztatásába torkollik.

4. Balra vagy jobbra húzni? Jó Match-ek jó szelektálás után születnek. Ha az elsődleges képe az illetőnek szimpatikus, nézzük meg jobbra húzás előtt a többit is. Ha még továbbra is tetszik az illető, érdemes a bemutatkozó szövegre is rápillantani döntés előtt. Leírva ez talán sok időnek hangzik, valóságban nem tart tovább 3-4 másodpercnél. Ugyanez érvényes elutasítás esetén is. Hacsak nem eleve unszimpatikus valaki, igyekezzünk döntésünket több benyomás alapján meghozni a pár másodpercnyi kereten belül. A most belájkolom, aztán majd max törlöm később hozzáállás olyanoknál működik, akik aktívan frissítik az ismerős listájukat. Sokan vannak akik az igazit keresik (csinos, okos, értelmes, jófej, stb) de gyűjtögetik mellette a kevésbé ideális jelölteket is, mondván ha nincs más, jó lehet ő is.

anigif_enhanced-18827-1417812630-33.gif

Ez a mentalitás ott szokott gellert kapni, hogy egy idő után tucatszám lesznek olyan párjaink akik igazából nem tetszenek, ők nem kezdeményeznek, és mi sem akarunk igazából feléjük nyitni. Megint csak oda futhat ki a dolog, hogy gyenge az oldal felhozatala, és nem pedig mi választottunk felületesen, vagy rosszul.

5. Egyéjszakás kaland vs. komoly kapcsolat? Ami férfi oldalon az egyéjszakás kalandok hajszolása, akár hazudozások árán is, az női oldalon a kizárólag komoly kapcsolatot keresők széles tábora. Illúziókban  élnek, és egyik tábor sem szeretne kockázatot vállalni. Kapcsolattal én úgy vagyok mint a terhességgel: Nem lehet komolyan vagy csak éppen hogy terhesnek lenni. Kapcsolat az kapcsolat. Én döntök arról mibe megyek bele. Csak annyira lehet hitegetni engem, amennyire hagyom magam. Az ismerkedési fázis, chatelés, beszélgetés, első randik arra vannak, hogy feltérképezzük a másikat, amiben lehetnek járulékos kockázatok. Ha nem szeretünk egyedül élni, akkor vállalnunk kell az ismerkedéssel járó esetleges csalódásokat, érzelmileg nem zárkózhatunk be. Ha állott a levegő a lakásban és úgy döntünk szellőztetünk, akkor a zaj és a bogarak is bejöhetnek az ablakon. Ez a műfaj sajnos igényel némi bátorságot és nyitottságot.

2745.jpg

Az elmúlt év során több reményteljes kapcsolat próbálkozásom volt a Tinderen, és mindössze egyetlen egy éjszakás emlékem. Volt ami egy, volt kapcsolat ami három hónapig tartott. De még nem adtam fel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://globetraveller.blog.hu/api/trackback/id/tr9513693676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbán Hazaáruló Viktor 2018.02.24. 21:42:17

A felületesség mintapéldája az alkalmazás.

Gour 2018.02.24. 21:58:33

Minden férfit ver a víz attól, hogy a nők kategorikusan a "komoly kapcsolat" cimkét ragasztják magukra. Pontosan a nő-férfi játék kereteit szűkítenék a minimálisra és biankó csekket várnak el az első randihoz is. Legyetek már annyira értelmes felnőttek, hogy tudtok dönteni és mertek kockáztatni. Ki tudja, hogy miből lesz a cserebogár.

Void Bunkoid 2018.02.24. 22:13:59

Marhaság. Nőként ígéretes csöcsöt kell villantani és semmi bemutatkozó szöveg, férfiként meg lehetőleg ingben kell fotózkodni, bemutatkozó szövegként meg csak annyit kell írni, hogy "192 cm".

Na_mi_van?Semmi? 2018.02.24. 23:42:05

Komoly kapcsolatot keresők felejtsék már el a tindert! Az instant sex-re való app.

Haloperidol 2018.02.25. 00:04:08

mint olyan férfi, aki a neten találkozott a mostani feleségével, most megnyugtatlak, hogy a tinderen nem lehet tartós kapcsolatot találni. Mint írod, 3-4 másodperc alatt eldönteni, hogy valaki tetszik-e vagy nem, és ez alapján már eleve örökre kizárni az embereket (aki balra megy, többet nem látod), nem lehet, vagy nem célravezető.
A feleségem így mesélte: hetekig újra meg újra feldobta neki a profilképemet a "gép" az , de egyáltalán nem talált szimpatikusnak. (analógia: akár 10-15x balra húzott volna.)
Aztán kb 1-2 hónap után rámkattintott kíváncsiságból, hogy miért jön fel mindig az én profiom, és a bemutatkozásom annyira megtetszett neki, hogy írt nekem. 4 hónap múlva leánykérés, egy év múlva esküvő. Ez 8 éve volt.

Szaktanár 2018.02.25. 00:04:48

lehet szembemenni az árral, de akkor elég sok meglepetés fogja érni a kedves felhasználót. a tinder kimondottan a könnyű szexkapcsolatokra használt app, szóval aki ennél komolyabbat keres, sokat fog csalódni, míg összejön a vágya. ha egyáltalán.

Burgermeister 2018.02.25. 07:46:37

@Na_mi_van?Semmi?: es a sok társkereső is erre való...gyors nők gyors szex

Donald Trump 2018.02.25. 09:47:47

Két éve találkoztunk a tinderen, már közös lakásban élünk és az esküvőt szervezzük. És nem a mi esetünk az egyetlen a baráti körben.
Tudni kell, hogy milyen embert keresel és akkor sok felesleges csalódást megspórolsz magadnak. Akármennyire volt jó egy csaj, ha csücsörítős, tükörben szelfizős képe volt, akkor kuka. Menyassszonyom ugyanígy volt a konditermes és/vagy autóban feszítős képű srácokkal

csak maradjon igy 2018.02.25. 09:54:07

@Donald Trump: a sajtó szerint, nem túl jó a viszonyotok :D

Donald Trump 2018.02.25. 09:58:16

@csak maradjon igy: fake news ;)

Szaktanár 2018.02.25. 10:03:51

@Donald Trump: sok boldogságot nektek - de ugye érted, h a ti egyéni történetek nem cáfolja meg azt a trendet, amire a tindert javarészt használják a népek?

Donald Trump 2018.02.25. 11:27:00

@Szaktanár: persze, hogy értem. De az sem igaz, hogy csak instant szexre jó az app. Egyszerűen átalakulóban vannak a párkeresési szokások. Aki egyéjszakás kalandot akart, az szórakozóhelyen, munkahelyen, buszon, vagy bárhol máshol arra ment rá. Butaság ezt kizárólag a hasonló appokra fogni

erkölcsi hulla 2018.02.25. 11:28:28

Tinderen csak a magát felső 10% nak mutató rétegnek van esélye. Tűpontosan belőtt képek, tökéletes test, pénz látszata -azaz képek tengerpartokon, jachtokon, autóval, fesztiválokokn, hogy lássák, az életed TÖKÉLETES, és hogy teljes mértékben gondtalan.Minél kevesebb valósul meg, annál több az esélye hogy a bot sem fog jobbra húzni. Na jó, nőknél tökmindegy mit csinálsz, ha a képeken is bekurvulsz, és a csöcsödet mutatod, a panelban, akkor is meg akarnak majd baszni mind a gazdagnak lásztó csávók, mind a többi szegényebbnek tűnő is. Szóval kurvulásra fel!
süti beállítások módosítása